Ano, trochu mi tu vznikla mezera v publikacích. A nejen tady. Od září jsem zpátky v částečném pracovním procesu a kromě blogových článků na webu FitBee jsem nově také součástí rozsáhlé odborné redakce projektu Vím, co jím.

Zatím mi vyšlo:

  • Zdravé hubnutí má smysl
    A je to tu zase! Leden a s ním pro mnohé výčitky svědomí, že to zase přes svátky nezvládli. Po prvním týdnu zavírání očí, druhém týdnu zpytování svědomí nabíhají třetí týden do fitka, kupují si permanentky, nové sportovní vybavení a objednávají se k výživovým poradcům, protože prostě teď už není o čem – už je nutné s tím konečně začít něco dělat! Poznáváte se? Tak nejdřív zpomalte. Nádech – výdech. A než začnete obíhat obchody a trenéry, začtěte se do našeho nového článku.
  • Nezklamte se letos špatným předsevzetím
    S novým rokem nový život, nový životní styl, přestat kouřit, neutrácet tolik peněz, jíst zdravěji, pravidelně cvičit, přečíst každý měsíc alespoň jednu knihu, každý čtvrtek zavolat babičce, zkrátit screen time, zhubnout… Každý Nový rok znovu. Vlastně i každý konec roku znovu – „od ledna začnu“. Máte to tak také? Zkuste se letos zdravými předsevzetími nezklamat a volte nejen ta přínosná, ale hlavně reálná.
  • Vánoční pečení je o mouce
    Ať už vyznáváme jakýkoli životní styl, většinou si na Vánoce pečení alespoň vánočky, nebo rohlíčků žádná z nás neodpustí. I ženy, které se každý rok zařeknou „letos fakt nepeču“, své rozhodnutí nakonec upraví na „tak jenom rohlíčky. A linecké. A možná pracny…“ Poznáváte se v tom? Abyste to zase rychle nevzdali, protože se cukroví rozpadá, vánočka nedrží apod., začněte výběrem správné mouky. Po přečtení dnešního článku budete přesně vědět, jakou a proč hledat.
  • Když potřebujete péct bez lepku
    Ač má lepek ve výživě své důležité místo, část z nás se mu musí ze zdravotních důvodů vyhýbat. Jak si ale poradit s vánočním cukrovím, když víme, že při pečení je to právě lepek, který zajišťuje pružnost a soudržnost těsta? Pokud i vy nebo člen vaší rodiny patří mezi „bezlepkáře“, nezoufejte, upéct cukroví i další moučníky zvládnete i bez lepku. Poradíme, jak na to.